Erectiepillen kopen, waar te beginnen?

Als het krijgen van een erectie om welke reden dan ook moeilijker wordt, dan kan het kopen van erectiepillen een oplossing zijn. Deze pillen zorgen ervoor dat de penis wat langer stijf blijft, maar dan moet je wel zin in seks hebben, anders is het innemen van een dergelijke pil nutteloos. We vertellen je er alles over in dit artikel.

 

Waarvoor gebruik je een erectiepil?

Als je zin in seks hebt, en dus opgewonden bent, maar het niet lukt om een goede erectie te krijgen, dan zijn de beste erectiemiddelen handige hulpmiddelen om toch een erectie te kunnen krijgen. Niets is vervelender als je hem niet omhoog krijgt. Mannen kunnen er erg onzeker van worden, en ook de partner voelt zich dan onzeker, omdat hij of zij denkt dat diegene de man niet op kan winden.

Er hangt nog een beetje schaamte bij mannen om dergelijke middelen te gebruiken, maar dat is helemaal nergens voor nodig. Het kan een goede toevoeging zijn op je seksleven. Het wordt zelfs recreatief gebruikt door mensen die geen erectiestoornis hebben, dus het gebruik van erectiepillen zijn redelijk maatschappelijk geaccepteerd. Maar net zoals alles wat je gebruikt moet het met mate gebeuren, teveel is niet goed.

 

Hoe werkt een erectiepil?

Als je een erectie krijgt dan speelt het enzym PDH5 een belangrijke rol in dit proces. Dit enzym heeft invloed op je erectie, in negatieve vorm. Normaal gesproken produceert het lichaam een hormoon dat PDH5 remt, waardoor je een erectie krijgt. Bij een erectiestoornis maakt het lichaam dit hormoon niet of te weinig aan. Een goede erectiepil stimuleert de aanmaak van dit hormoon. Kies dus niet voor zomaar een pil, kies voor de beste erectiepil die te verkrijgen is voor optimaal resultaat.

Je krijgt dus een erectie door het feit dat je door erectiemiddelen extra veel van het hormoon aanmaakt dat het PDH5 enzym onderdrukt. Nogmaals, je moet wel zin hebben in seks. Het probleem kan ook psychisch zijn. Dat je door onzekerheid of angst geen erectie kunt krijgen. Dan helpt een erectiepil ook niet, en is het raadzaam om een psycholoog of seksuoloog te raadplegen voor professioneel advies.

 

Wanneer koop je een erectiepil?

Als je een erectiepil niet recreatief gebruikt (sommige mensen kunnen geen erectie krijgen als ze drugs hebben gebruikt op bijvoorbeeld seksfeestjes) dan moet je vaststellen of je een erectiestoornis hebt. Als je een keertje geen erectie kunt krijgen dan is dat niet meteen een probleem. Dat kan komen door stress, of andere incidentele oorzaken.

Als het op zeer regelmatige basis gebeurt dan is het wel reden tot zorg. Het is dan raadzaam om een dokter te raadplegen of eens op onderzoek uitgaan op het internet. Er is heel veel informatie te vinden over dit probleem. Het kan ook invloed hebben op je relatie, dus kan het gebruik van erectiemiddelen de intimiteit in je relatie terughalen, wat prettig voor je relatie is, want intimiteit is een belangrijk onderdeel hiervan.