Weet jij het verschil tussen botox en fillers? Dit is een belangrijk verschil om te weten indien jij een cosmetische ingreep overweegt. De overeenkomst tussen beide middelen is dat er sprake is van een behandeling waarbij de rimpels worden verminderd. Daarnaast is er sprake van herstel van de huid, aangezien rimpels vaak het gevolg zijn van veroudering. De manier waarop de producten werken is echter verschillend. Je kunt deze verschillen achterhalen voordat je kiest voor een liquid facelift door Betan Clinics. Bij de werking van botox of fillers is het belangrijk om vooraf voldoende onderzoek te doen en hiermee fouten te voorkomen. Laat je altijd adviseren door een huisarts.

Het middel botox

Botox is wellicht het meest bekende middel, gezien de reputatie die het in de afgelopen jaren heeft opgebouwd. Vele bekende Nederlanders stimuleren het gebruik van dit middel na afloop van hun eigen ervaring. Door botox ontspannen de spieren, waardoor rimpels of lijnen in het gezicht kunnen verdwijnen. Dit heeft een jonge en frisse uitstraling als gevolg, waarbij je een goede indruk zal achterlaten bij mensen die je ontmoet. Bij een ontmoeting kijken mensen immers vaak naar het gezicht. De methode gebeurt op een natuurlijke manier die niet schadelijk is voor de gezondheid. Een fillerbehandeling is ook een oplossing.

De keuze voor fillers

Het effect van een behandeling met botox duurt enkele maanden, waarbij geldt dat je dus niet permanent vastzit aan het resultaat. Een behandeling met een filler is ook een optie, waarbij wederom geldt dat gebruik wordt gemaakt van een natuurlijk middel. De gezondheid van de huid wordt dus niet aangetast, terwijl de kwaliteit van de huid verbeterd na afloop van een korte en eenvoudige behandeling. Fillers worden gebruikt om het volumeverlies in de huid op te lossen, denk hierbij aan wallen onder de ogen of ingevallen wangen.

De verschillen tussen botox en fillers

Bij fillers wordt gebruik gemaakt van het middel hyaluronzuur, een stof die van nature al in het lichaam voorkomt. Je kunt deze stof in de huid injecteren en vervolgens een frisse uitstraling in het gezicht krijgen. De stof heeft een hydraterende werking, waarbij geldt dat de huid extra vocht krijgt. Hierdoor wordt de structuur in het gezicht hersteld. In tegenstelling tot botox wordt de huid bij het gebruik van een filler niet strakgetrokken maar soepeler gemaakt. Verder houdt het effect van een filler langer aan, denk hierbij aan een periode van acht maanden.